• Blogs

Trots vieren: Inclusie het hele jaar door omarmen

By OASIS Group | July 3, 2023

De Pride maand is een tijd van viering, emancipatie, bewustmaking, met als doel het bevorderen van een meer inclusieve en accepterende samenleving voor mensen van alle seksuele geaardheden en identiteiten. Het biedt een platform voor LGBTQ+ individuen en bondgenoten om samen te komen, bewustzijn te vergroten en te werken aan een meer rechtvaardige en inclusieve toekomst. 

Terwijl de Pride-maand dient als een prominent punt voor het bevorderen van LGBTQ+ rechten en zichtbaarheid wereldwijd, is het cruciaal dat dit verder gaat dan een enkele maand van erkenning. Door Pride het hele jaar door te vieren, creëer je een werkplek waar diversiteit, acceptatie en respect elke dag worden gevierd. Door een inclusieve cultuur te bevorderen, versterken organisaties de betrokkenheid van werknemers, trekken ze toptalent aan en dragen ze bij aan een meer rechtvaardige en inclusieve samenleving.

Juni is de maand waarin de wereld Pride erkent, specifiek voor degenen die zich identificeren als LGBTQIA+ en hun bondgenoten.

Als trotse en openlijke homoseksuele man vind ik het heel belangrijk dat alle identiteiten, overtuigingen en raciale minderheden worden gesteund, omdat we nog steeds een stem nodig hebben. Het baart me zorgen dat ik zie dat de wereld achteruit lijkt te gaan met zijn tolerantie en erkenning, terwijl het aantal gewelddaden en homofobe en transfobische aanvallen toeneemt.

Ik ben een van de gelukkigen die na 21 jaar samenzijn eindelijk kon trouwen met mijn partner (nu echtgenoot), Lawrence. We hebben gewacht tot de wetgeving in 2014 werd erkend en hebben toen besloten om in 2021 de knoop door te hakken… dankzij de pandemie werd het uiteindelijk een nogal rustige aangelegenheid (eigenlijk had ik het voor geen goud willen veranderen).

Ik heb het geluk gehad dat ik tijdens mijn carrière over het algemeen niet te maken heb gehad met vooroordelen en gezegend ben met ondersteunende collega’s. Naarmate ik ouder en wijzer ben geworden (sommigen zullen het daar niet mee eens zijn!) en een hogere functie heb, moedig ik degenen die met mij in mijn team werken en andere collega’s in het bedrijf aan om open en begripvol te zijn in de communicatie en samenwerking met andere mensen. Niet iedereen is in staat om een stem te hebben of voelt zich zelfverzekerd om hun verhaal, overtuiging etc. te delen.

 Als iemand mij hierover wil spreken, dan hoor ik dat graag!

Neil Young, Group Head of Business Systems – OASIS Group

Nu we het einde van de maand juni naderen, hebben we de gelegenheid om terug te kijken op de Pride-maand binnen onze organisatie. Pride staat voor een tijd van feest, reflectie en inclusie voor onze LGBTQ+ teamleden en gemeenschap.

Bij OASIS Group waarderen we diversiteit en erkennen we het belang van een inclusieve werkplek waar iedereen zich veilig, gerespecteerd en gewaardeerd voelt om wie hij of zij is. De Pride-maand stelt ons in staat om onze toewijding aan het creëren van een omgeving die mensen van alle seksuele geaardheden en genderidentiteiten omarmt en ondersteunt opnieuw te bevestigen.

Ik hoop dat al onze teamleden op hun eigen manier de kans hebben genomen om meer te weten te komen over de geschiedenis, ervaringen en uitdagingen van de LGBTQ+-gemeenschap. Laten we de tijd nemen om onszelf te informeren, vooroordelen te bestrijden en een beter begrip te kweken van de verschillende perspectieven binnen onze organisatie, niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door.

Lorraine Williams, hoofd HR OASIS Group OASIS Group

Voor meer informatie over de aanpak van OASIS Group op het gebied van inclusiviteit en diversiteit met onze teamleden kunt u contact opnemen met info@oasisgroup.com.

< Back to news & blog