Diensten

Mediaopslag

Bescherm uw meest kritische assets in onze beveiligde mediakluis voorzien van een constante temperatuur en luchtvochtigheid ter verlenging van de levensduur.

Vraag een offerte aan

Onze externe mediaopslag is ideaal om zeer vertrouwelijke, historische of onvervangbare media op te slaan, zoals SLR-datacartridges, 4 mm, 8 mm, DLT, SDLT tapes, cassettes, bandrecordertapes en nog veel meer.

Voordelen

Uw belangrijke zakelijke gegevens en back-upmedia worden veilig en betrouwbaar vervoerd en opgeslagen in onze mediaopslag en zijn beschermd tegen eventuele datalekken.

Voorkom datalekken

Het is bij veel bedrijven zo dat het personeel back-uptapes met persoonlijke en commercieel gevoelige gegevens mee naar huis neemt. Dit kan in strijd zijn met de AVG en kan leiden tot geschillen, boetes en reputatieschade.

Volledige traceerbaarheid

Klanten die gebruikmaken van onze beveiligde mediaopslag kunnen het gehele traject controleren aan de hand van logbestanden. Elk handeling wordt vastgelegd, van het ophalen tot het afleveren.

Gegevens bewaren

Warmte, kou en vochtigheid kunnen nadelig zijn voor het behoud van uw gegevens. Back-uptapes worden bij ons opgeslagen in ruimtes met een constante temperatuur en luchtvochtigheid, zodat uw meest waardevolle gegevens bewaard blijven.

Maak optimaal gebruik van kantoorruimte

Dankzij onze rotatieservice voor back-up tapes kunnen klanten op hun kantoor meer ruimte creëren voor belangrijkere zaken.

Kosteneffectief

Met onze rotatieservice voor back-up tapes kunt u oude tapes opnieuw gebruiken en maximaal profiteren van uw investering.

Deskundig advies

Onze mediaopslag experts en onze onderhouden mediaopslag met klimaatbeheersing vormen een ideale oplossing voor klanten die historische tapes langdurig of actieve media korte tijd willen opslaan.

Proces

Het gebruik van onze mediaopslag wordt afgestemd op de klant, in het onderstaande schetsen we een standaardproces.

Een lid van ons speciale team werkt samen met iemand van uw bedrijf om een afgestemd schema voor back-ups en het gebruik van tapes te ontwikkelen. Het schema voor rotatie van back-uptapes wordt op onze informatiebeheerportal geplaatst en de werkzaamheden worden gestart.

De tapes worden bij uw bedrijf opgehaald en vervolgens veilig vervoerd in voertuigen met een GPS-systeem. Bij aankomst worden de tapes veilig opgeborgen in onze geconditioneerde mediaopslag.

Alle tapes zijn voorzien van een unieke barcode en worden veilig en beschermd opgeslagen in een ruimte met airconditioning en een constante luchtvochtigheid, totdat de klant de tapes weer nodig heeft.

Een lid van ons speciale team krijgt automatisch een bericht als u hebt aangegeven de tapes te willen gebruiken. De unieke barcode wordt gebruikt om uw tapes te vinden die vervolgens veilig worden afgeleverd bij uw locatie.

Opties

Bij OASIS creëren we optimale condities om uw tapes te beschermen tegen veroudering, diefstal, brand of andere schade en heeft u de mogelijkheid om verloren of beschadigde data op ieder moment te herstellen.

Media-opslag

We weten dat de omgeving waarin uw back-uptapes worden opgeslagen van cruciaal belang is voor de veiligheid van uw bedrijfskritische informatie. Daarom bewaren wij de mediatapes van onze klanten in brandkluizen voorzien van een constante temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor uw gegevens worden beschermd tegen mogelijke aantasting.

Back-up rotatie

Met onze back-up rotatieservice voorkomt u dat uw teammembers commercieel gevoelige en persoonlijk identificeerbare informatie op back-up tapes mee naar huis nemen. In plaats daarvan beschermt OASIS uw meest kritische informatiemiddelen door beveiligde transport en opslag aan te bieden, waardoor het risico op een datalek wordt beperkt.

Wat onze klanten over ons zeggen

Samen hebben wij een groot digitaliseringsproject gedaan met een positief resultaat!

Hetty Snijders , Teammanager Logistiek FB

Read case study

We hebben een goede samenwerking waarbij OASIS goed heeft geluisterd naar de wensen van de opdrachtgever. OASIS neemt verantwoordelijkheid en is een complexe uitdaging aangegaan. OASIS brengt het project tot een goed einde. Daar staan ze ook voor in, al kost het hun meer. Zij gaan voor een optimaal resultaat en hebben er een tevreden klant bij.

Martin Jochems , Informatieadviseur / Gemeentearchivaris voor Gemeente Apeldoorn

Read case study

OASIS is een betrouwbare partner voor archiefdigitalisering bij Viveste gebleken. Afspraken zijn helder en no-nonsense. Er wordt duidelijk gerapporteerd over voortgang en (on)verwachte situatiewijzigingen. Viveste heeft gekozen voor totale uitbesteding inclusief ophalen, schonen, indelen, scannen, overdragen. Met de komst van het digitale archief hopen we op korte termijn nog meer informatie en inzicht te kunnen ontsluiten naar ons (toekomstige)huurders en samenwerkingspartners.

Ton Könings , Programmamanager Proces en ICT Optimalisatie

Read case study

Dankzij de inzet en ondersteuning van OASIS is het digitaliseren van de papieren dossiers heel goed verlopen. Hierdoor is de patiëntenzorg niet belemmerd. Voor alle vragen was OASIS beschikbaar met een goed resultaat tot gevolg.

Marjan Duiven , Operationeel Leidinggevende polikliniek oogheelkunde Meppel

Read case study

Werken met externe ketenpartners vraagt om inzicht in informatie. Hiervoor moesten cliëntendossiers digitaal beschikbaar zijn. Daarnaast is het thuiswerken sterk toegenomen. De coronacrisis heeft het thuiswerken extra versneld.

Marcel Duffhuis , Projectleider Digitalisering

Read case study

De digitale overgang is heel soepel verlopen. De gebruikers zijn nu heel gelukkig dat ze alles terug kunnen vinden met een muisklik. De gebruikers kunnen de documenten en tekeningen nu met een muisklik benaderen 24/7 vanaf elke locatie.

Jack de Koning , Adviseur en projectmanager/ De Koning Informatisering

Read case study

Mediaopslag FAQ's

De mediakluis van OASIS staat 24 uur per dag onder toezicht van videobewaking. OASIS maakt gebruik van de meest strikte beveiligingsmaatregelen zoals het intoetsen van een toegangscode en biometrische vingerafdrukscanners.

Ja. De teammembers van OASIS die met de mediakluis werken, zijn speciaal opgeleid om de juiste procedures te volgen bij het hanteren en vervoeren van vertrouwelijke media.

OASIS gebruikt barcodes om alle media die in de mediakluis worden opgeslagen te organiseren en traceren. Via het OASIS online informatie management systeem kunt u online uw extern opgeslagen media beheren, diensten aanvragen of rapporten aanmaken.

U hebt 24 uur per dag toegang tot uw media. Noodverzending van uw gegevens is mogelijk.

Als u gebruik maakt van de mediakluis van OASIS, kunt u erop vertrouwen dat uw kostbare informatie ook bij technische problemen of natuurrampen beschermd is en hersteld kan worden. De back-up tape rotatie service zorgt er bovendien voor dat uw gegevens regelmatig worden bijgewerkt.

Ontvang een vrijblijvende offerte

Gebruik het onderstaande formulier om meer informatie aan te vragen over onze mediaopslag oplossingen.

Get a Quote NL

Quote form NL site