Acquisities

OASIS heeft een geweldige staat van dienst als het gaat om het leveren van zorgvuldige en weloverwogen exits voor bedrijfseigenaren, hun teamleden en klanten in heel Europa. OASIS heeft sinds 2009 meer dan 50 transacties gesloten en heeft de expertise en ervaring om een soepele eigendomsoverdracht te garanderen.

Waarom OASIS Group

Het Acquisitieteam van OASIS is uniek in de informatiebeheerindustrie en heeft uitgebreide ervaring aan beide kanten van het verkoopproces: vanuit het perspectief van zowel de strategische koper als de bedrijfseigenaar.

We zoeken partnerschappen met bedrijfseigenaren en investeerders, ongeacht in welk stadium van de reis ze zich bevinden. We zien sterke relaties als basis voor een succesvolle toekomstige transactie.

Dankzij de gestroomlijnde acquisitieprocessen die we in de loop der tijd hebben ontwikkeld, kunnen OASIS en onze vertrouwde externe adviseurs professionele, empathische en efficiënte exits bieden aan bedrijfseigenaren.

Het Proces

De gedachte aan het verkopen van uw bedrijf kan ontmoedigend zijn, maar het Acquisitieteam van OASIS staat klaar om dit proces zo eenvoudig en weloverwogen mogelijk te maken.

Hieronder vindt u een overzicht op hoog niveau van de belangrijkste stappen bij het verkopen van uw bedrijf. We gaan graag om de tafel zitten met ondernemers die willen weten wat de mogelijkheden zijn. Daarbij zullen we deze stappen in detail bespreken.

Informeel en vertrouwelijk gesprek, meestal op grond van een eenvoudige, wederzijdse geheimhoudingsverklaring (NDA).

Delen van informatie tussen partijen. Dit kan op hoog niveau zijn om OASIS een breed waarderingsbereik te laten bieden (een indicatieve aanbieding), of iets gedetailleerder om een redelijk nauwkeurige waardering mogelijk te maken (een intentieverklaring).

Als een bedrijfseigenaar het voorstel accepteert, kan het verkoopproces beginnen. Dit omvat due diligence, het opstellen en goedkeuren van juridische documenten en de vereiste goedkeuringen van de raad van bestuur van beide partijen.

Afronding van de verkoop. Het Acquisitieteam van OASIS blijft in nauw contact met vertrekkende bedrijfseigenaren om te helpen bij de overgang en eventuele andere verplichtingen na afronding.

Het Project Management Office van OASIS houdt toezicht op de praktische stappen die zorgen voor een zorgvuldige overgang van werknemers, klanten en vertrouwde partners naar eigendom van OASIS.

OASIS Acquisitietijdlijn

OASIS Group is actief op zoek naar acquisitiemogelijkheden in de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zwitserland.

Maak Kennis met het Team

Neem contact op met ons vertrouwde en ervaren Acquisitieteam voor een vertrouwelijk gesprek:

Matt Thornton

Chief Development Officer

Matt Thornton

Chief Development Officer

Matt trad in april 2020 in dienst bij OASIS nadat hij verschillende overname en ontwikkelingsprojecten had begeleid voor Williams Medical (een DCC bedrijf). Hij ondersteunde ook de exit van Livingbridge Private Equity in 2014.

Sinds hij bij OASIS Group werkt, heeft hij meer dan tien succesvolle bedrijfsontwikkelingsprojecten door heel Europa aangestuurd. Hij heeft een graad in Accounting van de Universiteit van Wales, Cardiff, en is lid van het Chartered Institute of Management Accountants.

E-mail: mthornton@oasisgroup.com

Natasha Rawley

Corporate Development Manager

Natasha Rawley

Corporate Development Manager

Natasha trad in dienst bij OASIS nadat ze in augustus 2019 haar eigen bedrijf, Archive Document Data Storage, had verkocht aan OASIS.

Ze heeft 20 jaar ervaring in de informatiebeheerbranche. Natasha heeft in diverse besturen van industrie- en handelsverenigingen gezeten als uitvoerend en niet-uitvoerend bestuurder; ARMA International als Europees bestuurslid en vervolgens als directeur van de Europese regio, en PRISM International (nu iSIGMA) als bestuurslid, directeur en voorzitter van de Europese taakgroep.

Sinds Natasha bij het Acquisitie-team van OASIS werkt, heeft zij een waardevol en uniek inzicht kunnen bieden aan bedrijfseigenaren over het verkoopproces en extra ondersteuning kunnen bieden vanuit het perspectief van de verkoper.

E-mail: nrawley@oasisgroup.com

Katy Burke

Programme Manager

Katy Burke

Programme Manager

Katy trad in september 2020 in dienst bij OASIS, nadat ze eerder verschillende projecten op het gebied van bedrijfstransformatie en acquisitie voor Iron Mountain had gemanaged, waaronder de integratie van Recall in 2016.

Ze is een gekwalificeerde Prince2-beoefenaar en leidt het Project Management Office binnen OASIS. Katy en haar team ondersteunen het Acquisitie team zodat alle aspecten van de overgenomen bedrijven zorgvuldig en adequaat worden overgedragen aan OASIS. Het Project Management Office leidt integraties gedurende de hele levenscyclus van de overname en werkt nauw samen met alle teams, vanaf het begin tijdens de due diligence tot aan de overdracht aan onze ‘business as usual’-teams.

We zijn erg trots op onze relaties met de ondernemers met wie we hebben samengewerkt. Hier volgt een kleine greep uit de feedback die we hebben ontvangen.

Een bedrijf verkopen is altijd een stressvolle aangelegenheid en zeer emotioneel, vooral in onze omstandigheden. Ik moet zeggen dat we met jullie fantastisch hebben kunnen samenwerken en dat het proces zo soepel is verlopen als maar mogelijk was. Ik wens jullie allen het allerbeste voor de toekomst en wil jullie vragen dit bericht door te geven aan alle betrokkenen.

Archive 2000 UK Limited

In mijn beperkte ervaring met het verkopen van bedrijven en ondernemingen, was dit veruit de gemakkelijkste om uit te voeren. Deels omdat je geen massa's consultants had die elkaars werk dupliceerden, deels omdat je precies wist wat je wilde, maar vooral als er een kwestie was je Brian erbij betrok en het oploste voordat het een probleem werd. Vanuit mijn oogpunt was het beste van alles dat wanneer jullie het ergens over eens waren, jullie dezelfde kwestie niet opnieuw aan de orde stelden. Het was een genoegen zaken met jullie te doen.

Anglian Archives

Ik ben de afgelopen drie jaar door een aantal bedrijven benaderd om mijn interesse te wekken. Toen OASIS mij benaderde, gaf hun persoonlijke, vriendelijke en efficiënte aanpak de doorslag. Met name hun toezegging om de Box-it groep verder te laten groeien en te managen.

Box-it

Een bedrijf verkopen tijdens een pandemie was nooit de gemakkelijkste opgave, maar de professionele en transparante aanpak van OASIS heeft ervoor gezorgd dat alles zo soepel mogelijk is verlopen tijdens moeilijke tijden. Wij vertrouwen ons bedrijf van meer dan 40 jaar nu toe aan OASIS in de wetenschap dat het in goede handen zal zijn. Wij danken Matt en het team voor al het harde werk en wensen jullie het allerbeste voor de toekomst.

Simon Clarke , Directeur